7100 Rissa
Tlf: 73 85 85 85
Tilsyn: 95 14 84 88
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Google translate

Google Translate

Arkiv

Storbåten vokser

Det er hektisk i båtbyggeriet. Den store båten (på 46 fot) som båtbyggerne holder på med, har fått på alle borda den skal ha og nå starter arbeider med "innmaten". Band og beter, hus, dører, vindu, motor og mye mer. På bildet til venstre koster de ut ukas produksjon av høvvelflis. På bildene under får du noen glimt fra hverdagen i båtbyggeriet

Anno

Liker du det de gjør på Anno?

Her ser du tre av våre lærere som har vært med som fagpersoner; Grete, Ingvar og Marte. Flere av våre tidligere elever har også vært involvert i kulissene.

Ta er år på Fosen og lær deg forskjellige hærlige håndverk! Du vil møte andre som interesserer seg for det samme. Opptaket til skoleåret 2017/2018 starter 1.februar og noen av linjene våre blir raskt fulle, så ikke nøl med å søke!

Siste nytt fra båtbygging

Båtbyggerlinja holder for tiden på med 4 forskjellige båter. Den største av dem er på hele 46 fot og er bestillt av en privatperson sammen med Røde Kors. Denne båten skal brukes av Røde Kors Nettverk etter Soning til å gi fanger sterke opplevelser på havet. Fosen Folkehøgskole er glad for å kunne bidra til et slikt godt prosjekt. Båten kommer til å ha grei plass til 18 personer. Elever på skolen smir beslag, slår tau og syr seil til båten, noe som gir oss veldig mye god læring.

En variert uke


Dette har skjedd i uke 45: Vi har laget kister, smidd, plantefaget garn, sydd seil, laget pølser og pålegg og på lørdag fikk vi besøk av selveste Bonderøven. Han kom på besøk til sin gamle skole for å fortelle litt om sine prosjekter og for å treffe gamle kjente

Sol og sjø (og regn)

En fint ting med Fosen Folkehøgskole er at vi har mange fellesturer. Hver høst seiler vi ut til ei øy hvor vi har sauer. Mange elever (for eksempel bondeknøl Frank Erichsen) trekker fram disse turene som det beste med skoleåret. Denne gang fikk vi mye vind, lite vind, sol og regn. Alt gikk bra og vi lærte mye.

I skogen med båtbyggerne

Noe av det første båtbyggerne gjør er å gå i skogen for å hugge materialer. Nå er det rothogst. Vi overnatter ute og lager mat på bålet. 20 elever får opplæring i sikker bruk og stell av motorsag.

Skolestart

Det er skolestart i dag! Spente, nye elever kikker seg rundt på skolen, hilser på lærere, ansatte og hverandre. Sola skinner. En gjeng er i gang med å plukke rips til kveldens dessert. Det er vår måte å si velkommen på. Du er viktig - her har du en oppgave. Følg gjerne med på hjemmesidene våre og på Facebook for nyheter om hva som skjer utover høsten.

Vi lover at det blir blåbær, venner, seiling, bygging, spilling, samarbeid, god mat, handverk og minner for livet. Velkommen alle!

Se alle innlegg